PASTÍS DE POMA (amb Poma de Girona I.G.P)
I avui us proposem un pastís de poma, amb pomes de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona!
La recepta és de la nostra amiga Maria Benito, del seu fantàstic bloc Llevat, farina, sucre i sal.
Esperem us agradi!!
Ingredients
3 ous mitjans
150 gr. de sucre
150 gr. de farina
150 gr. de mantega fosa
3 pomes Goden de Girona (grosses)
1/2 culleradeta de llevat
1/2 culleradeta de vainilla ensucrada
1 rajolí de rom
Gelatina transparent per pintar pastissos amb fruites
Un motllo rodó per pastís de poma de 29 cm. x 2cms. d’alçada. També es pot fer rectangular.
Preparació
Escalfem al forn a 15o graus. Dalt i baix, posició de la graella, al centre.
Untem el motllo amb mantega i farina.
Batem els ous amb el sucre i la vainilla fins que estiguin força escumosos, afegim el rajolí de rom, la farina amb el llevat i batem una mica, quan estigui tot ben integrat i posem la mantega fosa ( no calenta ) remenem amb una cullera i ja ho podem posar al motllo.
Pelem les pomes, les tallem en quatre trossos i les filetegem.
Les anem posant una a sobre de l’altre sense tapar l’anterior del tot, seguim la forma del motllo, fins que tota la pasta quedi coberta.
Posar el motllo damunt de la reixeta del forn, al centre, deixar-lo coure 25/28 minuts i controlar amb un punxó si està cuit.
Sense treure’l del forn posar-lo a gratinar uns segons ( no ens podem distreure ni un moment, es crema ràpid).
Quan el pastís estigui fred, pintarem tot el sobre amb la gelatina transparent.
Bon profit!
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir